Brand new 8800AXL Wi-Fi Disconnecting

Discussions for BiPAC 8800 series: 8800NL
Post Reply
orbiter8
Posts: 3
Joined: Sun Mar 17, 2019 5:31 pm

Brand new 8800AXL Wi-Fi Disconnecting

Post by orbiter8 » Sun Mar 17, 2019 5:46 pm

Hi Guys,

Just bought the Billion 8800AXL R2.. Have set it up correctly as far as I know and am connected to SKY fibre just fine, using some of the settings found online from this board I believe..

However over the last week or so I have had an issue with the Wi-Fi disconnecting.. Both 5g and 2.4g.. The router works fine for a couple of days at a time but our computers will then just be disconnected. The router is still showing the green INTERNET light and Wi-Fi is still active, however there's no connection, I then have to reboot the router and everything will work ok again for a couple of days.

I flashed the FW as soon as I got the router to the latest FW2.52.d11

Any advice please?

Thank you

billion_fan
Posts: 5176
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: Brand new 8800AXL Wi-Fi Disconnecting

Post by billion_fan » Mon Mar 18, 2019 9:44 am

orbiter8 wrote:
Sun Mar 17, 2019 5:46 pm
Hi Guys,

Just bought the Billion 8800AXL R2.. Have set it up correctly as far as I know and am connected to SKY fibre just fine, using some of the settings found online from this board I believe..

However over the last week or so I have had an issue with the Wi-Fi disconnecting.. Both 5g and 2.4g.. The router works fine for a couple of days at a time but our computers will then just be disconnected. The router is still showing the green INTERNET light and Wi-Fi is still active, however there's no connection, I then have to reboot the router and everything will work ok again for a couple of days.

I flashed the FW as soon as I got the router to the latest FW2.52.d11

Any advice please?

Thank you
Try upgrading your device to the latest firmware attached (the firmware has a newer wireless driver)

It recommended to upgrade your device with 'Factory Default Settings' and once upgraded manually reconfigure the device again to make sure all changes within the newer firmware are implemented correctly.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

orbiter8
Posts: 3
Joined: Sun Mar 17, 2019 5:31 pm

Re: Brand new 8800AXL Wi-Fi Disconnecting

Post by orbiter8 » Mon Mar 18, 2019 10:00 am

Ah ok that's great, I'll get that installed and see how it goes.

Thank you very much.

orbiter8
Posts: 3
Joined: Sun Mar 17, 2019 5:31 pm

Re: Brand new 8800AXL Wi-Fi Disconnecting

Post by orbiter8 » Mon Mar 25, 2019 5:22 pm

Just a bit of feedback. We've had no Wi-Fi disconnections or issues at all since updating the FW to 2.52.d15.

Thanks guys.

telecomsconsortium
Posts: 6
Joined: Wed Aug 29, 2018 11:48 am

Re: Brand new 8800AXL Wi-Fi Disconnecting

Post by telecomsconsortium » Fri Mar 29, 2019 9:54 am

billion_fan wrote:
Mon Mar 18, 2019 9:44 am


Try upgrading your device to the latest firmware attached (the firmware has a newer wireless driver)

It recommended to upgrade your device with 'Factory Default Settings' and once upgraded manually reconfigure the device again to make sure all changes within the newer firmware are implemented correctly.
Hi billion_fan,

will this new firmware version be stickied at the top of the forum?

billion_fan
Posts: 5176
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: Brand new 8800AXL Wi-Fi Disconnecting

Post by billion_fan » Thu Apr 04, 2019 9:47 am

telecomsconsortium wrote:
Fri Mar 29, 2019 9:54 am
billion_fan wrote:
Mon Mar 18, 2019 9:44 am


Try upgrading your device to the latest firmware attached (the firmware has a newer wireless driver)

It recommended to upgrade your device with 'Factory Default Settings' and once upgraded manually reconfigure the device again to make sure all changes within the newer firmware are implemented correctly.
Hi billion_fan,

will this new firmware version be stickied at the top of the forum?
Soon enough

Post Reply