Slow wifi no 5ghz

Discussions for BiPAC 8800 series: 8800NL
Post Reply
capduncan
Posts: 2
Joined: Mon Nov 26, 2018 7:01 pm

Slow wifi no 5ghz

Post by capduncan » Mon Nov 26, 2018 7:08 pm

Connected to 2.4ghz ok but slow. Wired connection is good. I can't connect to 5ghz at all.

Just got today can't think what it is.
Probably will send back but want to check i have not done something dumb.

Firmware 2.52.d12

BiPAC 8800AXL R2

Any ideas

billion_fan
Posts: 5202
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: Slow wifi no 5ghz

Post by billion_fan » Tue Nov 27, 2018 9:18 am

capduncan wrote:
Mon Nov 26, 2018 7:08 pm
Connected to 2.4ghz ok but slow. Wired connection is good. I can't connect to 5ghz at all.

Just got today can't think what it is.
Probably will send back but want to check i have not done something dumb.

Firmware 2.52.d12

BiPAC 8800AXL R2

Any ideas
Try a reset back to factory default settings once completed see if you can see the SSID 'Billion-AP-5g', if you can see the 5ghz band you can continue to configure the device again

Regarding the 2.4ghz band try changing the channel to 1, 9 or 11 (Configuration >> Wireless 2.4ghz >> Advanced)

capduncan
Posts: 2
Joined: Mon Nov 26, 2018 7:01 pm

Re: Slow wifi no 5ghz

Post by capduncan » Tue Nov 27, 2018 11:33 am

I have tried that no luck. Reading around it could be my phone the mate 20 pro that's the issue. Some people are having issues with random router's it would seem.

Other devices are connected on the WiFi 5ghz the speed is not maxing out.

Will factory reset again and see if that helps if not i will replace with another brand.

Post Reply