Bipac 8800NL R2 and Bipac 8800AXL R2 NEW firmware (resolves reboot issues)

Discussions for BiPAC 8800 series: 8800NL
steve195527
Posts: 9
Joined: Sun Feb 04, 2018 2:48 pm

Re: Bipac 8800NL R2 and Bipac 8800AXL R2 NEW firmware (resolves reboot issues)

Post by steve195527 » Thu Oct 04, 2018 5:45 pm

what extra bits and bobs does the 2.52 firmware release compared to the 2.50 version,its so long since I have used it I cannot remember! if there isn't anything that is useful to my needs I will stick with the 2.50d13,its been up for over 50days,ever since I installed it,so quite stable!

billion_fan
Posts: 5218
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: Bipac 8800NL R2 and Bipac 8800AXL R2 NEW firmware (resolves reboot issues)

Post by billion_fan » Fri Oct 05, 2018 9:14 am

steve195527 wrote:
Thu Oct 04, 2018 5:45 pm
what extra bits and bobs does the 2.52 firmware release compared to the 2.50 version,its so long since I have used it I cannot remember! if there isn't anything that is useful to my needs I will stick with the 2.50d13,its been up for over 50days,ever since I installed it,so quite stable!
There are no new features, just driver updates and bug fixes.

Grimers
Posts: 124
Joined: Mon Mar 06, 2017 11:59 am
Location: Newton Poppleford, Devon, UK
Contact:

Re: Bipac 8800NL R2 and Bipac 8800AXL R2 NEW firmware (resolves reboot issues)

Post by Grimers » Fri Oct 05, 2018 10:22 am

billion_fan wrote:
Thu Oct 04, 2018 2:35 pm
Still checking with our engineers on that one :D
Thanks. One other thing, AFAIK you don't support the use of telnet, but I'm currently trying to cap my line using the command 'adsl configure/configure1 --maxDataRate 40000 10000 100000'. However, whenever I use any of these 2 commands, the downstream resyncs at a much slower rate than the cap (my line can acheive a much higher downstream rate than the cap, however I'm trying to force DLM to use RTX low instead of high, on the downstream (there are many threads on other forums proving that this can be achieved by applying a cap)). Any ideas?
William Grimsley.

billion_fan
Posts: 5218
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: Bipac 8800NL R2 and Bipac 8800AXL R2 NEW firmware (resolves reboot issues)

Post by billion_fan » Fri Oct 05, 2018 10:30 am

Grimers wrote:
Fri Oct 05, 2018 10:22 am
billion_fan wrote:
Thu Oct 04, 2018 2:35 pm
Still checking with our engineers on that one :D
Thanks. One other thing, AFAIK you don't support the use of telnet, but I'm currently trying to cap my line using the command 'adsl configure/configure1 --maxDataRate 40000 10000 100000'. However, whenever I use any of these 2 commands, the downstream resyncs at a much slower rate than the cap (my line can acheive a much higher downstream rate than the cap, however I'm trying to force DLM to use RTX low instead of high, on the downstream (there are many threads on other forums proving that this can be achieved by applying a cap)). Any ideas?
Sorry mate no idea

Grimers
Posts: 124
Joined: Mon Mar 06, 2017 11:59 am
Location: Newton Poppleford, Devon, UK
Contact:

Re: Bipac 8800NL R2 and Bipac 8800AXL R2 NEW firmware (resolves reboot issues)

Post by Grimers » Fri Oct 05, 2018 12:04 pm

No worries, would the engineers have any idea?
William Grimsley.

billion_fan
Posts: 5218
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: Bipac 8800NL R2 and Bipac 8800AXL R2 NEW firmware (resolves reboot issues)

Post by billion_fan » Fri Oct 05, 2018 12:09 pm

Grimers wrote:
Fri Oct 05, 2018 12:04 pm
No worries, would the engineers have any idea?
They won't comment on telnet commands

Grimers
Posts: 124
Joined: Mon Mar 06, 2017 11:59 am
Location: Newton Poppleford, Devon, UK
Contact:

Re: Bipac 8800NL R2 and Bipac 8800AXL R2 NEW firmware (resolves reboot issues)

Post by Grimers » Fri Oct 05, 2018 7:14 pm

Ok, fair enough. Well, once again, I came home to find most websites inaccessible, so as usual I had to reboot the CPE. Seems like this CPE is still quite bug ridden!
William Grimsley.

billion_fan
Posts: 5218
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: Bipac 8800NL R2 and Bipac 8800AXL R2 NEW firmware (resolves reboot issues)

Post by billion_fan » Mon Oct 08, 2018 9:24 am

Grimers wrote:
Fri Oct 05, 2018 7:14 pm
Ok, fair enough. Well, once again, I came home to find most websites inaccessible, so as usual I had to reboot the CPE. Seems like this CPE is still quite bug ridden!
Others seem to be fine running this firmware, without a need to reboot after at least 16 days uptime.

billion_fan
Posts: 5218
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: Bipac 8800NL R2 and Bipac 8800AXL R2 NEW firmware (resolves reboot issues)

Post by billion_fan » Mon Oct 08, 2018 10:16 am

youngsyp wrote:
Thu Oct 04, 2018 12:21 pm
Grimers wrote:
Wed Oct 03, 2018 8:28 am
I've noticed that when signing in to the CPE, initially it doesn't accept the login details, and you have to retype them, and sometimes a session time out and successfully logged out message appears.
I see the same issue with my 8800AXL R2.

I typically use Chrome but when accessing the CPE over the web, I've seen the same issue with Edge.

Just wanted to say thanks for your efforts with the latest FW too. My 8800AXL R2 has been solid since having it installed, over a week ago.

I'll update to the official version ASAP.

Paul
Attached is the newer firmware that should resolve the double login issue, can you test it for me.

Thanks in advance
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

youngsyp
Posts: 31
Joined: Mon Jan 29, 2018 11:27 am

Re: Bipac 8800NL R2 and Bipac 8800AXL R2 NEW firmware (resolves reboot issues)

Post by youngsyp » Wed Oct 10, 2018 10:30 am

billion_fan wrote:
Mon Oct 08, 2018 10:16 am

Attached is the newer firmware that should resolve the double login issue, can you test it for me.

Thanks in advance
Thank you.

I've not managed to update to the official version of the previous test version yet, so will go straight to this one when I do manage it.

The test version is still holding strong at 11D 11H currently though. So great work on this! :)

Cheers,

Paul

Post Reply