Poor Wireless Performance

Discussions for BiPAC 8800 series: 8800NL
Post Reply
cwmr22
Posts: 2
Joined: Sat Aug 11, 2018 11:53 pm

Poor Wireless Performance

Post by cwmr22 » Sun Aug 12, 2018 12:00 am

I bought a BiPAC 8800AXL R2 a few months ago and the wifi performance is quite poor especially one floor above where the signal drops to very slow speeds. Sometimes my Mac even says signal is 2 Mbps on 2.4ghz (450 Mbps next to the router).

I am on firmware 2.52.d10 and I have changed the bandwidth to 20 Mhz / 40 Mhz but this hasn't made a difference.

Is it something to do with the firmware?

billion_fan
Posts: 5203
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: Poor Wireless Performance

Post by billion_fan » Mon Aug 13, 2018 9:38 am

cwmr22 wrote:
Sun Aug 12, 2018 12:00 am
I bought a BiPAC 8800AXL R2 a few months ago and the wifi performance is quite poor especially one floor above where the signal drops to very slow speeds. Sometimes my Mac even says signal is 2 Mbps on 2.4ghz (450 Mbps next to the router).

I am on firmware 2.52.d10 and I have changed the bandwidth to 20 Mhz / 40 Mhz but this hasn't made a difference.

Is it something to do with the firmware?
All I can suggest is try changing channel to see if that helps, or try using the 5ghz band

cwmr22
Posts: 2
Joined: Sat Aug 11, 2018 11:53 pm

Re: Poor Wireless Performance

Post by cwmr22 » Wed Sep 05, 2018 10:18 pm

billion_fan wrote:
Mon Aug 13, 2018 9:38 am
cwmr22 wrote:
Sun Aug 12, 2018 12:00 am
I bought a BiPAC 8800AXL R2 a few months ago and the wifi performance is quite poor especially one floor above where the signal drops to very slow speeds. Sometimes my Mac even says signal is 2 Mbps on 2.4ghz (450 Mbps next to the router).

I am on firmware 2.52.d10 and I have changed the bandwidth to 20 Mhz / 40 Mhz but this hasn't made a difference.

Is it something to do with the firmware?
All I can suggest is try changing channel to see if that helps, or try using the 5ghz band
I have changed the channel but it is still poor on the floor above the router. I have to use 4G instead because it is so slow.
Is there a problem with the firmware? I'm on 2.52.d10

I also often get incorrect Wifi password when trying to connect sometimes even though the password is correct.

billion_fan
Posts: 5203
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: Poor Wireless Performance

Post by billion_fan » Thu Sep 06, 2018 9:17 am

cwmr22 wrote:
Wed Sep 05, 2018 10:18 pm
billion_fan wrote:
Mon Aug 13, 2018 9:38 am
cwmr22 wrote:
Sun Aug 12, 2018 12:00 am
I bought a BiPAC 8800AXL R2 a few months ago and the wifi performance is quite poor especially one floor above where the signal drops to very slow speeds. Sometimes my Mac even says signal is 2 Mbps on 2.4ghz (450 Mbps next to the router).

I am on firmware 2.52.d10 and I have changed the bandwidth to 20 Mhz / 40 Mhz but this hasn't made a difference.

Is it something to do with the firmware?
All I can suggest is try changing channel to see if that helps, or try using the 5ghz band
I have changed the channel but it is still poor on the floor above the router. I have to use 4G instead because it is so slow.
Is there a problem with the firmware? I'm on 2.52.d10

I also often get incorrect Wifi password when trying to connect sometimes even though the password is correct.
Can you try loading the attached firmware and let me know if you still experience issues with the incorrect password issue.

With this firmware you must upgrade the device with 'factory defaults' option selected, then manually reconfigure the device again from scratch.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply