8800AXL R2 BT TV setup

Discussions for BiPAC 8800 series: 8800NL
evansnp
Posts: 162
Joined: Fri Feb 28, 2014 11:28 am

8800AXL R2 BT TV setup

Post by evansnp » Sat Sep 09, 2017 11:00 am

Is the setup for BT TV the same as the 8800AXL?

billion_fan
Posts: 5205
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: 8800AXL R2 BT TV setup

Post by billion_fan » Tue Sep 12, 2017 9:27 am

evansnp wrote:Is the setup for BT TV the same as the 8800AXL?
Attached is the guide to setup the 8800AXL R2 with BT TV
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

evansnp
Posts: 162
Joined: Fri Feb 28, 2014 11:28 am

Re: 8800AXL R2 BT TV setup

Post by evansnp » Tue Sep 12, 2017 5:49 pm

Perfect! thanks Billion_Fan.

evansnp
Posts: 162
Joined: Fri Feb 28, 2014 11:28 am

Re: 8800AXL R2 BT TV setup

Post by evansnp » Thu Sep 14, 2017 9:51 am

Hi Billion_Fan. I got as far as the setting up the WAN bridge connection, multicast settins etc., and the IPTV burst into life. So,the settings that I have applied are identical to the 8800AXL that it's replaced. What I didn't do is to set up the interface grouping, as my BT IPTV box shares its connection with several other devices (via a powerline adaptor & Switch). What is the grouping meant to achieve? is it creating a new broadcast domain, to isolate multicast traffic from other devices?

billion_fan
Posts: 5205
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: 8800AXL R2 BT TV setup

Post by billion_fan » Thu Sep 14, 2017 9:56 am

evansnp wrote:Hi Billion_Fan. I got as far as the setting up the WAN bridge connection, multicast settins etc., and the IPTV burst into life. So,the settings that I have applied are identical to the 8800AXL that it's replaced. What I didn't do is to set up the interface grouping, as my BT IPTV box shares its connection with several other devices (via a powerline adaptor & Switch). What is the grouping meant to achieve? is it creating a new broadcast domain, to isolate multicast traffic from other devices?
That's right to isolate the multicasting traffic to one port so it does not flood other ports/clients

evansnp
Posts: 162
Joined: Fri Feb 28, 2014 11:28 am

Re: 8800AXL R2 BT TV setup

Post by evansnp » Fri Sep 15, 2017 12:50 pm

I'm now having problems with UHD. The BT HD channels are fine, but the UHD channel just gives an IPC6011 error. When this happens, the router's port lights, and internet light are flashing like mad, and the router web page isn't available. Any thoughts?

billion_fan
Posts: 5205
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: 8800AXL R2 BT TV setup

Post by billion_fan » Fri Sep 15, 2017 12:56 pm

evansnp wrote:I'm now having problems with UHD. The BT HD channels are fine, but the UHD channel just gives an IPC6011 error. When this happens, the router's port lights, and internet light are flashing like mad, and the router web page isn't available. Any thoughts?
You need to isolate the port as suggested in the guide

evansnp
Posts: 162
Joined: Fri Feb 28, 2014 11:28 am

Re: 8800AXL R2 BT TV setup

Post by evansnp » Fri Sep 15, 2017 1:10 pm

Hi Billion_Fan. As allways, you're right! I didn't do it before as the specific port on the router is shared by other devices too. Just doing some tests now, and the other devices seem ok too!

Once again, thanks for your help :-)

darren1515
Posts: 5
Joined: Mon Oct 09, 2017 1:45 pm

Re: 8800AXL R2 BT TV setup

Post by darren1515 » Mon Oct 09, 2017 2:34 pm

Thanks for the guide, managed to get BT TV working on my main TV. I have another BT TV box in the other room where I have a powerplug that connects to both it and an Xbox. Am I right in assuming that I just add the extra lan port which the powerplug is connected to in the grouping section? In the example it was just P1.

Cheers
Last edited by darren1515 on Mon Oct 09, 2017 2:45 pm, edited 1 time in total.

billion_fan
Posts: 5205
Joined: Tue Jul 19, 2011 4:30 pm

Re: 8800AXL R2 BT TV setup

Post by billion_fan » Mon Oct 09, 2017 2:37 pm

darren1515 wrote:Thanks for the guide, managed to get BT TV working on my main TV. I have another BT TV box in the other room where I have a powerplug that connects to both it and an Xbox. Am I right in assuming that I just the extra lan port which the powerplug is connected to in the grouping section? In the example it was just P1.

Cheers
that's correct

Post Reply