Page 1 of 1

Can I change default username (admin)?

Posted: Sat Jul 22, 2017 11:44 am
by acampbell
Is there a way to change the Administrator username from "admin" to something else? (This is a 7800N.)

Re: Can I change default username (admin)?

Posted: Tue Jul 25, 2017 12:36 pm
by billion_fan
acampbell wrote:Is there a way to change the Administrator username from "admin" to something else? (This is a 7800N.)
You can try making a backup of your config, make a copy of this config just in case, then edit the original config and change the 'admin' password, save the file and restore the file.

If something goes wrong, restore the copy of your config file

Re: Can I change default username (admin)?

Posted: Wed Jul 26, 2017 8:26 am
by acampbell
Thanks for your reply. This might work, but I was really wondering if there was an "official" method of doing this which I'd overlooked. Seemingly not. Evidently Billion doesn't think that changing the user name offers appreciable increase in security.

Re: Can I change default username (admin)?

Posted: Wed Jul 26, 2017 9:06 am
by billion_fan
acampbell wrote:Thanks for your reply. This might work, but I was really wondering if there was an "official" method of doing this which I'd overlooked. Seemingly not. Evidently Billion doesn't think that changing the user name offers appreciable increase in security.
Unfortunately you can't change the username from admin any other way

Re: Can I change default username (admin)?

Posted: Mon Nov 27, 2017 9:01 am
by Albers
billiotn_fan wrote:
Tue Jul 25, 2017 12:36 pm
acampbell wrote:Is there a way to change the Administrator username from "admin" to something else? (This is a 7800N.)
You can try making a backup of your config, make a copy of this dbal config just in case, then edit the original config and change the 'admin' password, save the file and restore the file.

If something goes wrong, restore the copy of your config file

When I save the file it doesn't seem to remember the new password. It's like it keeps getting overwritten.

Re: Can I change default username (admin)?

Posted: Mon Nov 27, 2017 9:18 am
by billion_fan
Albers wrote:
Mon Nov 27, 2017 9:01 am
billion_fan wrote:
Tue Jul 25, 2017 12:36 pm
acampbell wrote:Is there a way to change the Administrator username from "admin" to something else? (This is a 7800N.)
You can try making a backup of your config, make a copy of this config just in case, then edit the original config and change the 'admin' password, save the file and restore the file.

If something goes wrong, restore the copy of your config file

When I save the file it doesn't seem to remember the new password. It's like it keeps getting overwritten.
It only works for the username, you can't change the password via the editing the config file, as it gets encrypted

Re: Can I change default username (admin)?

Posted: Thu Dec 14, 2017 9:19 am
by Tominywa
I'm like you are now Thanks for the way to solve it. It helped me a lot.